понеділок, 1 червня 2015 р.

Лікування підшлункової залози | Книга Здоров'я

Підшлункова залоза виробляє ферменти, що допомагають переварюванню жирів, білків і вуглеводів. Клітини підшлункової залози синтезують інсулін, глюкагон, соматостатин, панкреатичний поліпептид. Запалення підшлункової залози називається панкреатитом. При даному захворюванні ферменти, які виділяються підшлунковою залозою, не виводяться, як у нормальних умовах, в дванадцятипалу кишку, а впливають на саму залозу, руйнуючи її. Виходить, що підшлункова перетравлює саму себе. Причиною панкреатиту можуть стати вірусні захворювання, інфекції, отруєння, у тому числі алкогольні, і травми. Лікування гострого панкреатиту проводять в стаціонарі. Крім медикаментозного лікування потрібно дотримуватися дієти і утримуватися від спиртного. Ось один з рецептів народної медицини, рекомендований архімандритом Георгієм: При хворобах підшлункової залози 300 гр. стулок зеленої квасолі (можна сухих) дрібно нарізати, додати 1 ст. насіння конопель, все це залити 3 літрами окропу; закутати і настоювати не менше трьох годин. Випивати протягом дня по 1 ст. настою - маленькими ковточками, перед їжею і між прийомами їжі. Після того, як настій (3 літри) закінчиться, зробити новий. Так потрібно його пити 40 днів. Ефект буде ще сильніше, якщо до свого щоденного раціону Ви додасте бульби топінамбура (земляної груші). Завдяки цим рецептом прочищаються протоки підшлункової залози, розсмоктуються рубці (фіброз) і знімається запалення. Вівсяне молоко від панкреатиту Наведемо лист читачки, яка дає пораду тим, хто страждає від запалення підшлункової залози. Мова піде про те, як застосовувати вівсяне молоко від панкреатиту. Через панкреатиту у мене щоранку була сильна блювота, я без кінця ходила по лікарях, але вони мені нічим не могли допомогти. Одна моя знайома порадила лікувати панкреатит вівсяним молоком. Готується це лікувальний засіб так: Знадобиться непротравленний чистий овес в лушпинні. Для лікування можна використовувати і цільну вівсяну крупу, але овес в лушпинні значно краще. 100 г вівса промити на друшляку і поставити кип'ятити в емальованій каструлі, заливши 1,5 л. води. Відразу після закипання ставте овес на повільний вогонь. Кип'ятити потрібно всього 60 хв., Але через 40 хв. потовчіть овес прямо в каструлі дерев'яним товкачем. Потім доварити ще 20 хв. Остудивши, процідіть молоко через капрон можна використовувати старий, чисто випраний шматок колготок або капронову панчоху. Марля не підходить вона може розтягуватися і пропускати дрібні тверді шматочки. У вас повинна вийти біла рідина, що нагадує молоко. Пити вівсяне молоко потрібно від 3-х до 4-х разів на добу до їди по 100 гр. (Дітям по 50 гр.). Зберігати його можна в холодильнику не довше 2 днів. У мене блювота відразу стала рідше після прийому відвару, а через місяць повністю припинилася. Але для остаточного лікування підшлункової залози я пила цей відвар ще 5 місяців. Ще одна порада тим, у кого не в порядку підшлункова залоза, і немає алергії на продукти бджільництва. Потрібен мед, але тільки якісний чистий, без домішок. Вживайте його по одній чайній ложці натщесерце вранці і перед сном на ніч. Гарного самопочуття Вам бажає сайт Книга Здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар