неділя, 31 травня 2015 р.
Лікування картопляним соком: Картопля: розведення картоплі на своєму городі, способи посадки, вирощування картоплі
Далеко не всі знають, що картопляний сік зцілює багато недуг. Він ефективний при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при хронічних гастритах. Сік картоплі нормалізує кислотність шлунка, регулює функцію кишечника, припиняє печію, заспокоює біль. Можна порадити: раз таблетки не допомагають від головного болю, спробуйте картопляний сік допоможе. Для його приготування потрібно брати тільки високоякісні бульби, маючи на увазі, що у загнили, особливо позеленілих, накопичується отрута соланін. Щоб отримати сік, потрібно вимиті і насухо витерті бульби свіжої картоплі з шкіркою протерти через тертку або м'ясорубку, отриману масу віджати, сік процідити через марлю. Попереджаючи весняне загострення виразкової хвороби і хронічного гастриту, потрібно приймати по півсклянки раз в день перед їжею протягом двох тижнів. Успішно лікують сирим картопляним соком виразку шлунка та дванадцятипалої кишки. У цьому випадку бульби ретельно миють, потім пропускають через м'ясорубку або натирають на терці і віджимають сік через два шари марлі. Сирий картопляний сік приймають два тижні (1-й курс), після тижневої перерви ще 2 3 тижні (2-й курс). Приймають двічі на день перед їжею (вранці та в обід) по 1/2 1/3 склянки (за 20 30 хв. До їди). У перші ж дні прийому соку поліпшується загальний стан хворих, зникають болі, блювота, нудота, відрижка, печія. До кінця лікування нормалізується кислотність шлункового соку. Професор Гольдман з Англії радить у профілактичних цілях вживати сирий картопляний сік два рази на рік навесні і восени по два тижні, в половинній дозі від вказаного вище. Це може попередити повторні загострення виразки. Сирий картопляний сік доступний всім. Він не викликає яких-небудь побічних реакцій в організмі. Найкращі результати виходять при виразковій хворобі, що протікає з підвищеною кислотністю вмісту шлунка. Картопля в народній медицині У поєднанні з лікарськими препаратами картопля прискорює лікування від цих хвороб. Його включають в раціон харчування хворих атеросклерозом, гіпертонією, недостатністю кровообігу, нефритом, печінковою недостатністю. Застосовують розвантажувальну картопляну дієту. Як поліпшити смак картоплі? Картопля, як і хліб, ніколи не набридає. Щоб правильно зварити картоплю, його треба покласти в киплячу воду і варити на помірному вогні, щільно закривши кришкою. Не слід наливати багато води: вона повинна тільки злегка покривати верхні бульби. Крохмаль з картоплі в домашніх умовах Отримати картопляний крохмаль в домашніх умовах абсолютно просто. І головне, що для цього не потрібен якийсь особливий картоплю. Придатні на крохмаль і відходи: пошкоджений і підморожене картопля, невеликий. Рецепти найбільш популярних у народі страв з картоплі Нарізаний для смаження картопля промити в холодній воді. Потім обсушити його, відкинувши на друшляк або сито. Картопля посолити і покласти шаром не більше 5 см на гарячу сковороду з вершковим або рослинним маслом і смажити при рівномірному нагріванні до готовності ... Картопля в харчуванні людини Будь-який з нас вміє приготувати картоплю. Кожному доводиться цим займатися. А ось за правилами ми це робимо? Які показники визначають харчову, кормову й технічну цінність картоплі? Картопля це найважливіший повсякденний продукт харчування. Він, як і хліб, майже не приїдається і нічим не може бути замінений. Як і за що картопля отримав свою назву? Ще Педру Чіеза де Леоне свого книзі "Хроніка Перу» повідомив, що індіанці Південної Америки сиру картоплю називають «тато», а сушений «Чуньюй». Звідки прийшов до нас картоплю і чому він так названий? Батьківщина картоплі Південна Америка (Чилі, Перу), де він і тепер росте в дикому стані в гірських районах. В Андах на висоті від 500 м до 4,5 км можна зустріти майже всі відомі види цього клубненосного рослини. Історія походження картоплі Картопля, можна сказати, відкривали тричі. Перше відкриття в незапам'ятні часи зробили індіанці, друге в XVI столітті іспанці, а третє російські вчені в 20-ті роки нинішнього століття. Картопля другий хліб Мабуть, цілком закономірно, що картопля часто називають «другим хлібом». Багато разів у неврожайні для хлібних культур роки він рятував людей від голодної смерті.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар